cakap banyak sini


Isnin, 18 April 2011

16 April.. what fruit do you want to be?


(sesapa yang tak suka baca blog aku atau memang tak suka aku in person hangpa xyah susah-susah bukak baca.. berambus sebelum aku tembak) Assalamualaikum kepada yang ikhlas mengikuti hehehe 


16 April 2011 aku menghadirkan diri untuk satu temu duga course asasi TESL. Memang takleh nak nafi aku neves gila tahik bewak. Malam sebelum tu hujan aku pi la aneka. Aku nampak satu scene yang agak menyentap kaki haha "kaki ja sentap hati tak kot" aku terpaku.. lepas scene tu keluar dari frame aku pon mengorak langkah msuk mall... (WOI ! cita 16 April la bukan malam sebelum tu haish

Haa sorry2 terout topik pulak haha. Aku tidur pukul 4am malam tu. Bangun untuk subuh dan cuba sambung tidur tapi tak leh ! Damn haha.. lepas mak aku paksa aku makan nasi lemak dia buat "Makan la penat mak buat ni" ok memang la masakan mak aku sedap betuah dapat mak yang pandai masak tyvm mak :) . Lepas makan tu baru la aku rasa mengantuk sikit, aku tidur la dlm 1jam 30minit.

Lepas tu bangun dan bersiap. Pukoi 11.00 bergerak dari Jitra. Sampai SP pukoi 12.30pm macamtu,pusing-pusing UITM MERBOK cari Block Interview tu kat mana. Dah jumpa keluaq pulak. Heran ayah aku ni nak pi mana, aku malas nk tanya sebab aku tengah bermeditasi dalam keta ngaaa. Tup tup sampai lah TUPAH. SEBUAH KAWASAN REKREASI DI SUNGAI PETANI. Dalam 1km ja daripada UITM merbok. 




tempat tu memang buat aku tenang. x sabaq nak pi picnic jumaat ni. aku dah lama x pi tempat macamni. walaupun hutan dan xdak charge masuk aku rasa bahagia ja kalau boleh spend time dengan kawan2 kat sini. x perlu tempat2 yg keja mengkedarah duit haha.... ya laa aku x kaya, aku sederhana ja *dah tak yah nak buat ayat pasrah xdak sapa nak kesian kat hg !* HAHAHA

ok jom kita masuk topik sebenar... aku pon lepas mandi2 kol 1.30 aku balek semula ke UITM aku solat zohor kat sana.. jumpa dengan Adzeem syok ! lega haha.. pastu jumpa Akmal.. jumpa sorang pompuan beliau mendakwa dirinya budak SMJ tapi aku x kenai..sorry gilaaa hahaha.. jumpa Linda ! bertambah syok.. kawan bawak kipas dan pakaian yang agak simple hahaha.. STYLE WEY ! jumpa Cik Ah ! BERTAMBAH SYOK ! jumpa Mukarromah kat pintu jamban baru sudah melepas kot pastu jumpa dengan Farah Zulfaa dok tunggu apa taktau haha.. dua-dua ucap good luck.. ak pn ucap la good luck balek... Jumpa Afiqah dia jalan ngn mak dia haha.

 
(lukisan atas ni aku lukis sniri haha)
lepas jumpa-jumpa reyuh2.. tiba la giliran buat writing test.. pukul 2.30.. JENG3 haha ok test tu 1 jam usher kami tu cakap x clear aku x dengaq laa haha.. aku pn masuk amek seat panel 2. org dalam tu mcm2 muka ada. aku mmg takdak rasa langsung nak berkenalan hahaha mungkin sebab aku neves dan terlalu merendah diri. BERMULALAH WRITING TEST ! kami di beri 1 keping paper warna biru muda mcm font ni. Depan tempat tulis jawapan objektif. Belakang pulak tempat tulis essay. Kertas soalan warna putih. Soalan objektif macam soalan SPM. Extract Informations from the passage. Tajuk dia Desertfication satu fenomena alam. Di mana tanah yang subur akhirnya mengering akibat aktiviti2 dan exploitasi yang dilakukan oleh manusia. + FAKTOR CLIMATE... aku rasa susah bapak gak rr soalan tu sama level ngn ICAS. memikirkan 1 jam tu aku cuba buat cepat2 soalan objektif. Bila dah jawab abes semua.. aku tarik nafas lega. aku tinggal dan bulat soalan yang aku nak reanalyze hahah.
(nak tau tak cmna aku lukis ni?)

lepas habes tu aku tengok soalan essay. Discuss about the benefits of social networks such as Facebook Myspace and Friendster towards teenagers. aku bukan nak belagak tapi soalan ni memang makanan aku hahahaha. dan dan aku rasa seronok jawab paper tu. aku ingat dia nak tanya soalan global / soalan yang gila-gila. ok lepas seronok menjawab tu dengan idea yang mencurah-curah aku pon keluar tunggu giliran untuk SPEAKING TEST plak. 



semua orang macam dok tunggu.. aku dah bopa kali dah aih naik turun tangga.. letih gak arh.. pastu aku dapat satu kerusi terus aku rentap dan duduk hahaha. akhirnyaa.. bukan pa mak cik pak cik yang tak interview pon sebok menunggu dekat sepanjang kaki lima tu. aku macam -_- ok xmau kata pa depa pon berhak sebab bangunan tu bukan bangunan aku pon haha.. ok akhirnya tiba giliran aku

  • soalan pertama : can you tell us about yourself??
  • kedua : what's your favorite channel??
  • tiga : do you watch sport??what kind of sport?
  • empat : do you watch 712?? *taik gossip wajib tengok*
  • lima : you see the white board behind there? can you teach us something in english?
  • enam : tell us something about the current issue
  • tujuh : if you were a fruit what kind of fruit do you want to be?
  • lapan : what does the fruit represent your personality?
  • sembilan : errr.. do you have any question for us? haha (habih pikiaq)

ok seriously aku enjoy semua soalan dia. tapi part yang paling nervous tu aku kena ajar depa. aku habih pikiaq sangat nak ajaq apa aku pon ajaq la THE PEARL:CHARACTERS AND CHARACTERISTICS hahaha depa pn mcm paham ja kan aku pn rasa mcm aku buhong sangat-sangat dah. then lepas dalam 5-6 minit aku merapu depan tu. aku pn keluar. aku rasa puas dan best. rasa macam nak buat lagi. sebab tadi tu banyak sangat "err" "umm" "aaa" dan gelak2.. hehe


YA ALLAH AKU HARAP SANGAT AKU DENGAN KAWAN-KAWAN AKU YANG PI INTERVIEW HARI TU DAPAT COURSE TU ! AMIIN.. HEHE 
ok la smua thanks for reading ! aku harap hampa pon berjaya dalam hidup hampa .. insya-Allah.. gila aku sayang ampa sebab baca post bodo aku ni ! hahahahahahahah.. nite yawlll





pepatah untuk hari ni kawan-kawan :
bagaikan kucing rindukan bulan ! hahaha

3 ulasan:

zaty berkata...

acappp!aku amik muet ritu lebih kurg cm hg la.aku pny la cuak writing sekali keluaq tajuk friendship.ok. aku senyum dr telinga smpai telinga kot.haha.. :D

well done kwn :)

Shahirah Zainol berkata...

wehweh baca interview hang pon aku ketaq gilaaaa nih haha grrr :P

AsyrafGlee berkata...

hehe best kan jat.. tajuk friendship tu makanan hg la...

sherah: bukan kata hg x interview ka jumaat ni? hmm haha best wey ! xyah ketaq.. kalo ak dpt peluang ke-2 mmg aku buat lagi gempak pada hari tu rr