cakap banyak sini


Ahad, 12 Jun 2011

It's week 3 already ! :D

Assalamualaikum
sorry la kat kawan2 yang merindui coretan aku haha perasan
ok ni sementara 5 4 orang "family baru aku balek" baik aku update cepat..
Hai hai haiii tudia dia mai menggedik kot ni dah.. readers dah genap 3 minggu aku berada di UiTM. ada yang pait nak telan ada lak yg manis smpai telan tak mau mau...sepanjang 3 minggu aku kat sini, aku membawa diri sebagai seorang yg sederhana tidak terlalu hyper tidak pula terlalu passive.. aku cuba elakkan eye contact dengan senior hahaha..

WEEK 1 - Minggu Destini Siswa aka Minggu Dera Siswa .. ya sapa stuju shows of hand please, minggu first mcm minggu orientasi biasa lah kan. menjadi adat dah orientasi2 ni, aktiviti yang paling ketara adalah "BERJALAN" ...berlaku kekejangan kaki dan lutut mula melembik di mana-mana sahaja.. pelajar siswa yg gagah itu pun melutut pada alam sekitar dek muka bumi yg sangat extreme.. ni UiTM ka Batu Caves? kenapa buat UiTM kat sini? haha itulah antara persoalan yg timbul.. pelajar siswi yg agak glamour datin bagai memakai HIGH HEELS ! bila kaki melemcit lebam teseliuh mula lah nak menghegehkan diri mencari abg-abg senior untuk merawat luka ibarat digigit anak nyamuk tu.. haha pokoknya berbagai ragam manusia within week 1. baru minggu 1 pon dah ada pompuan sewel yg ugut rektor nak bunoh diri.. dia x rela duduk sini so akhirnya dia dibuang atas kerelaan dia sendiri

"lawak pon ada bila dengaq rektor cita, hahaha sebab aku teringat Ana suka guna ayat (sila bunuh diri)"

WEEK 2 - dah kenal-kenal roommates kan.. mai nak kenalkan dekat korang.. eh ! Hangpa ! hehe.. orite ni roommate 1 orang Perak.. dia bukan pengkid tau hahahahahahahahah.... dia lelaki sejati.. dia budak MASSCOM... $%#@ MASSCOM haha... dia mmg semangat dengan course dia tu x habes2 nak menganjing course aku.. gara-gara seorang "budak" haa xmo ngumpat sini lah x baik...haha aku sedang cuba berubah oke.. aku lupa lak nak bagitau portfolio sikit :

Nama : Azizul Fazlee.
Course: MASSCOM
Asal : Taiping Perak 
Hobi : Gelak sorang-sorang, main photoshop menjahanam muka orangyang dah naturally cun.



ni kira gambaq habes market la ni.. haha budak ni la yg dok suka jawab call aku =_= dok galak nak jadi PA x bergaji aku.. bila aku jawab call dia dok kacau dekat tepi sebok ja suruh kirim salam la apa.. dia ni pn suka menganjing course aku.. bila garu kepala dengan assignment dia yg guna SUPER HEAD BANGER ADD MATH tu.. dan DIA TANYA AKU ! pfftt tu yang penting... memang suka menyiksa batin orang budak ni... aku dah MURTAD ADD MATH la.. silap2 1+1 pun aku x ingat dah bpa haha


Nama: Amirul
Course: Quantitative Science
Asal: Bukit Rambai Melaka
Hobi: menganjeng, buat cita bohong, ganggu aku tidur, cuba cakap dengan aku time aku tidur, suka sepahkan katil aku.. baca mesej dan jawab call aku -_- 
 sat tukar frekuensi.. haha so within week 2 also I get to know my lecturers and classes jangan bagi aku tempek jadual aku kat sini.. too bad i don't have their pictures.. but anyway aku dapat tau aku belajar apa kat sini:

TSL 011- college reading
TSL 021- college writing
TSL 031- college oral skills
TSL 041- grammar
TSL 051-college study skills
TSL 061-computer literacy
TSL 071-Malaysian studies
TSL 081- Islamic studies

 

Nama lecturers:
Mr Naza - TSL 021
Madame Naga- TSL 041
Miss Siti- TSL 031 & 051
Miss Ju- TSL 011
Miss Atul- TSL 061
Ustazah Normala- TSL 081

blog fakulti pendidikan dan class : Y103 BB05 MBA1 DK4 MPI0201A
 apa motif aku tulis semua ni pon aku taktau haha saja nak share dengan kawan-kawan apa aku belajar what's going on in my life and bla bla bla.... tak salah kan kalo kita share , bukan aku sebar ajaran sesat ka apa pon..  hahaha.. ok ok WEEK 3: banyak assignments dan presentation.. dan ada meeting penting hehe dengan Madame Sheela.. can't wait gila wey ! this love for debate will never be ceased :) dan malam ni ada usrah satu aktiviti yg aku suka dekat UiTM ni... seronok kawan dengan orang yg dari mcm2 latar belakang tapi depa x bertuhankan dunia dan nafsu.. ada yg baru nak berubah macam aku kan.. mmg aku taktau nak describe what kind of feeling is this.. hidayah tu ada kemanisan dia sendiri... i'll strive this year and i'll breakthrough with His aids i know i'll do.. oke lah.. chow dulu Assalamualaikum thanks for reading
aku ingat lagi cikgu aku penah cakap..




"kalau kita tak jaga yang lima tu, macam mana Allah nak redha dengan apa yang kita buat, kalau Allah tak redha maka tiadalah keberkatan dalam setiap perbuatanmu itu"


 

5 ulasan:

angkasa berkata...

this is best bro.memang jarang hg updte tp bial dah sekali updte best gila baca!

lah berkata...

ai dun no wat tu sey reding yo enteri la sir..

hahahah, nahhaih, dpt kat lecturer BEL mampuih aku! pergh, dpt room-mate smua masuk air, orite ar. skali dpt yg skema nerd mmg mati cemuih kot! :D

WAN AMATLAH PENTING berkata...

peeerrrghhh syok kan....tp klau kena roomate ak reja dok main gitar ja la....stiap hari bila mangkit tidoq 1st thing dia buat petik gitar n suka sngt dengaq lagu yg srabut otak...skali ngan ak srabut...hahhaha

AsyrafGlee berkata...

sabaq ja la hahaha
thanks hana
dilah: leklaa bel, best pa aku pnya srabut gila =_= sejarah dalam bi fork

wan: soh la dia main lagu kat hg haha

Shahirah Zainol berkata...

weh syokkkkkk!