cakap banyak sini


Sabtu, 14 Mei 2011

Next Stop :UITM Alor Gajah Melaka..

Assalamualaikum bloggers..
setelah sekian lama this blog been neglected hehe..

Blog awak marah saya tak? Jangan la marah hehe... Dengan perasaan sedih bercampur gembira, sebelum ni aku tak pernah terfikir langsung nak ambil course ni.. tapi bila dah dapat tak pula aku regret choice aku tu.. Alhamdulillah mungkin masa depan aku ke arah ni... dan best jugak bila dapat tau Cik Ah dengan Hanan dapat campus dan course yang sama.. at least ada orang nak teman aku balek jitra nanti... mutual friends pon ramai gak yang dapat...  "mutual friends aku memang ramai, yang aku tak pernah kenal tapi orang dok bagitau aku pasal depa... kira kawan2 kepada orang2 yang aku kenal" satu aku nervous dengan course which makes me chill to the bone.. 

1) speaking ! sepiking ! (abes lidah psni)
2) semua dalam english (rindu ckgu cakap kedah :| )
3) assignments (wan maimunah ! )

Yg paling tak tahan number 2 tu.. kan study kat melaka, tah lecturer semua "iye" "saye" pon susah nak dengar jadi "yes" "me" omg takut... sebab all this time teacher2 aku kalau depa ajar kat depan pn mesti ada pnya dia selit bahasa kedah... aku akan rindu bahasa kedah terok2  :'( hmmmm... dulu aku gak tehegeh-hegeh mintak doa nak study luar state, dah dapat aku plak tehegeh-hegeh nak rindu sedih bagai.. memang ba wau dal wau jugak aku pon. hukhukhuk


OK walaupun aku dah gerenti ada 2 orang tu, tapi depa perempuan, takkan aku nak melekat dengan depa ja.. satgi orang cop aku bunga pulak.. yg sadisnya di sini aku satu-satunya kumbang smk.jitra yang sesat p course tu hahah... taktaulah, ak cam x confident gila ngan diri aku untuk dapat kawan baru ni... dan rasa macam gemuruh sebab pikiaq benda ni saja .. soalan yang bermain di fikiran aku "macam mana la rupa dorm mate aku nnti?" "aku nak cita masalah aku ka x?" "nak percaya ka x?" err errr... tah papa.. tapi orang disekeliling aku selalu meyakinkan aku, yang aku akan dapat kawan.. dan aku harap kawan2 aku nanti baik-baik macam depa ... MEMANG aku buat terok gila.. haha , tapi still lepas SPM ni aku cam rapat dengan depa Hezmee, Wan, Ana, Faris, Arep, Awa, Anis.. macam selalu jugak keluar dengan depa cuti-cuti ni... sedih gila nak tinggai depa... tapi tu la kan selagi waktu berputar memang hidup mesti diteruskan.. sepanjang perjalanan kita akan merasa kehilangan, dan Allah tu Maha Adil dia akan menggantikan kehilangan dengan sesuatu yang baru... tapi, kenangan terhadap yang lama tu tetap aku simpan.. 


tak lupa jugak kat Adam,Aida,Nura,William,Zati dan Uma.. for some reason aku memang takleh lupa apa jadi antara kami dekat KEM ARIF BICARA 2011.. memang kenangan terindah : ) (good luck regionals weh ! ) cakap pasai Adam ! , dia lagi la... dia nak pi France ! sumpah aku tak jeles hahahaha... Gratz mang ! someone like you deserve it, aku kenai dia through Fb ja dan tiba2 jd kawan in real XD tu la atas dasar interest yang sama kami jumpa dan jd kawan baik... aku mmg salute perwatakan humble dia, dia x ska boasting around.. dulu dia penah cakap kat aku "we got the same tone , the same colors" aku ingat lagi dam ! haha hg tipu.. kita beza, hg langit aku bumi hehe..... aku harap aku jumpa orang cam dia kat UiTM nanti.. Ana ! pun aku harap aku jumpa orang setabah dan selawak ana nanti, gelak yang mampu buat orang join sekaki... dalam bad mood macam mana pn boleh tergelak dengan ana... sumpah ! seronok! Faris ! aku nak jumpa orang cakap banyak cam dia , leh jadi bedtime story teller aku... zzz Awa ! aku takkan lupa jasa awa ngn ibu ngn kak aja.. bawak aku pi trip kat Langkawi tu.. awa ni walaupun dia loaded dia xdak pn nak tunjuk mewah, simple ja.. ak ska org mcmni...  Hezmee ! aku rasa sapa dapat kawan ngn dia.. bertuah gila ! dia helpful gila2... dia x berkira ngn kawan2... dari Tok Ayah Mak sampai ke anak dia aku suka haha.. jenis ramah camna taktau.. orang kedah kata SEMPOI TEROK! Wan.. dia baik , dia mudah tolerate dengan org, tak berkira.. sempoi ja walaupun pegang jawatan KP.. tarak nak buat riak / bajet bagus pon... terbaik dari ladang australia...


AKU TAKUT ! aku tak leh jumpa kawan-kawan yang membimbing aku... aku takut gila nak jengah ke dunia yang aku tak pernah jejak... tapi dalam hati memang aku berkobar-kobar nak start buat assignment nak bagi dapat 4 flat dan nak jadi student yang baik,anak yang soleh, kawan yang dependable dan orang yang berkarisma... aku taktau "There's a whole lot of stories in a journey"  aku nak jumpa jugak orang yang macam  Arep ! sebab dia macam kamus/internet/tv bergerak.. haha tau2 ja la pasaipa... 

AKU RASA ! aku bertuah gila-gila boleh jumpa orang-orang ni termasuk yang aku x sebut nama tapi ada dalam ingatan aku... dalam tafsiran yang lebih memuaskan "aku sangat bertuah boleh bercakap dengan orang yang aku pernah bercakap sebelum ni.. sebab depa memang awesome gila2!" aku sayang kedah ! jitra ! bendang kebanggaan ku ! gila dok buat patriotik sat...  hehe

I wont screw up ! PROMISE




not this time, not the second time... 
2011 is a whole new meaning





gonna miss my hometown :') 

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

gudluck angah :)

:::Mizz Freesia::: berkata...

Hahaha!!! Tahun nis saya dapat twrn untuk ke kampus yg sama dgn course yg sama gak... XD Best tak kat sana?