cakap banyak sini


Rabu, 16 Mac 2011

Anugerah 3 hari : sayang SEMENTRA selalu : )

Assalamualaikum  readers ! 

mcm yang sedia maklum saya berkampung di smk jitra atau nama manjanya "sementra" hasil di ilhamkan daripada saudara Ariff Affandy.. wah nama arep ada kat opening bangga kan? hehe sebenaqnya saya seronok sangat sepanjang 3 hari berkampung di "sementra" especially first night tu kami semua stay up smpai 3am sembang kosong ! haha wadah nura alip arep hezmee aida izzati yana liyana dan seorang gadis yang agak misteri aku nak boh nama apa pn taktau.. tapi dia f4 tu ja aku ingat.. hehe nak cita panjang2 payah la jom usha pic sikit2 dulu.. actually all of it are the same as in my FB ! but oh well ! boh pi lah...


wadah dengan farhana.. selalu reyuhkan keadaan.. farahana dah cakap slow2 dah tidak dulu laju gila dia cakap sampai nak catch up pn xleh ._. wadah jangan cita emosi dia semakin membuak-buak sejak taun ni.. menopause ? hahaha joking


arif ni adalah salah sorang students smk jitra yang aku admire.. dia pandai ! dia hebat berpantun debat.. pokoknya semua dia boleh.. mmg multitalented aku respect sangat dia nih : ) walaupun kadang2 dia ska bangga2 tp ak ttp ska kawan ngn dia haha sbb ilmu masuk bila kta ckp ikut topik dengan dia ni.. perpustakaan bergerak


ni puan rodziah setiap tahun dia handle slot pantun sat nak try ok try ja

Dari changlun turun ke jitra,
Berkongsi ilmu penuh di dada,
Menjual pantun warisan negara,
Memupuk bakti si anak muda.



ok ak x puas ati kat kak wina sebab dia delete gambaq Encik Sabri Hamzah hahaha candid oo gambaq tu seriously aku suka.. ades  KAK WINAAA! hahaha


ok kat situ ada alip hezmee ngn adam.. adam mai dari smk derma kangar perlis.. dia sama umur aku ja pn dia la yg tolong aku jadi faci debate.. kalo x tpaksa aku handle sorang2 serious mengerikan kalo aku handle sorang2.. dah la aku pn tehuyung-hayang arguments pn haha


ok ni that night kami hangout tu haha budak2 ni mmg buaih ! dah la cakap banyak.. aida reja dok jerit cam nak tereyak.. sekeh baru tau dia tu hahah.. yana matang :) I like ! hehe 


ni Aiza photog sekolah ! seriously envy lens dia hahahah.. sebelum ni tak penah kenai dia langsung baru kenai taun ni ! dia baik : ) sweet ja.. good luck SPM and life Aiza


ni Kak Wina.. dia ni bkan ak rapat pn dulu.. huhuh taun ni baru nak belajaq sembang ngn dia.. seriously dia
ramah plek hahah dah la mereng2 gitu.. syok ! sporting !

OK OK overall aku sangat enjoy kem ARIF BICARA 2011 ni ! serious dia banyak mengajar aku... yang mengorak langkah aku sebagai pendebat.. Terima Kasih dekat kak syahirah dan bonda Puan Noor Hayati Ahmad yang jugak bukak laluan aku join kem ni.. dan tak lupa jugak bonda lagi sorang Teacher Siti Zakiah yang banyak bagi dorongan dan sokongan for me to begin my baby steps in this debating world.. truly it changes me ! completely 360 degree ! why? I was a naive kid with no interest of knowing the outside world.. I was in my own world until I met debate ! It gave me a brainstorm inside and made me realize many things.. I began to think rationally , think critically and propose many ideas which contributed a lot through my learning.. though it was a bit late cuz I was in my final year.. but I didn't regret it.. this debating life really thought me something ! by the time in each round of debating I became a new guy ! with new perspective, new senses, new goals ! Alhamdulillah ALLAH gave me this opportunity to change ! ALLAH loves me for giving me this great LIFE.. He grants me friends that never understand but always there for me.. juniors that respect me and look me as someone important to them.. teachers that have high hopes for me and always encourage me to TRY ! I LOVE MY LIFE, SMKJ, FRIENDS and everything... thanks I praise to ALLAH for his kindness and generosity ! Alhamdulillah ; )

2 ulasan:

nZ berkata...

sedihnya..aq dgn frhana xda.. dah lah kami kena pegi sana mcm di diskriminasi ):

AsyrafGlee berkata...

oooo ok aku paham dah sepa hg kata diskriminasi.. tu la sapa soh x tidoq skolah ! hahaha